HTML

Fertő Hanság Nemzeti Park

A Fertő-Hanság Nemzeti Park blogja újdonságokról, érdekességekről.

Gólyavédelem I.

2012.08.16. 08:32 :: fertohansagnemzetipark

Gólyavédelem I. 

A fészküket elhagyó kis gólyák első, kicsit bizonytalankodó repülése sajnos gyakran az utolsó is lesz. A közelben húzódó 20 kV-os középfeszültségű oszlopok vezetékeinek még a megközelítése is életveszélyes számukra, hiszen az oszlop földelt részén álló, egyensúlyt keresve csapkodó madarakat egy elektromos ív is megöli egyetlen szempillantás alatt. Ha esetleg túlélik az áramütést,

az esetek túlnyomó többségében olyan súlyos sérüléseket szereznek, aminek következtében többé nem tudnak majd repülni. Gyakori, hogy ezen kívül súlyos égési sérüléseket is szenvednek. Ma a hazai gólyáinkat fenyegető veszélyek közül a szigeteletlen középfeszültségű oszlopok a leginkább fenyegetőek. A kirepülés és az őszi vonulás kezdete közötti néhány hétben, amit a madarak kóborlással, tanulással töltenek az évi szaporulatnak mintegy negyede pusztul el. Ezért fontos a különösen veszélyes oszlopok ismerete, hogy az áramszolgáltatóval mielőbb leszigeteltethessük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fertotaj.blog.hu/api/trackback/id/tr614715038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása